• Home
  • Vera wint toekomstprijs

Vera wint toekomstprijs

Vera heeft de Toekomstprijs voor vrijwilligerswerk in Leiden ontvangen en krijgt volop aandacht in de media. Dat is zeer terecht! Vandaag in het nieuws bij EenVandaag !

Bij jongerenhospice Xenia is de dood altijd dichtbij. Vera helpt jongeren in de laatste fase van hun leven. Dat het leeftijdsgenoten zijn is extra confronterend. “Ik loop straks naar buiten en zij niet. Daardoor kun je zelfs van een regenbui genieten.”

Een aantal keer per maand probeert ze op een liefdevolle manier met haar collega’s de laatste dagen van jongeren hier zo aangenaam mogelijk te maken. “Onze gasten, zo noemen we de jongeren hier, zijn niet ouder dan 45 jaar. We hebben ook logeergasten. Ook zij worden niet meer beter, maar gaan soms nog weer terug naar huis”, vertelt de 20-jarige Vera. “We hebben een woonkamer en proberen samen te koken. Het is voor deze groep juist fijn om leeftijdsgenoten om je heen te hebben en verhalen te delen.”

Lees meer op de eenvandaag website

Kloosterpoort 4, 2312 EM Leiden - Bank NL39 RABO 0114 0568 03 info@xenialeiden.nl 071-5135454