• Home
  • Vera (20) doet vrijwilligerswerk in jongerenhospice: ‘Confronterend, maar mooi’

Vera (20) doet vrijwilligerswerk in jongerenhospice: ‘Confronterend, maar mooi’

In hartje centrum van Leiden staat een gebouw wat rust uitstraalt: Xenia, een hospice voor jongeren. Binnen hangen mooie schilderijen, er staat een rolstoel in de gang en de 20-jarige Vera Staal helpt om een van de jongeren te verzorgen. Hier slijten ze hun laatste dagen en worden ze liefdevol opgevangen en verzorgd, onder andere door Vera die vanwege haar werk als vrijwilliger de Leidse Toekomstprijs heeft gewonnen.

Vera werkt inmiddels twee jaar als vrijwilliger in het hospice voor jongeren. ‘Het is heel bijzonder. Je werkt met mensen die in hun laatste levensfase zijn gekomen. Dat is wel confronterend, want ik ben zelf twintig en sommige mensen zijn even oud als ik, maar het is mooi om iets bij te kunnen dragen aan het laatste stukje van iemands leven.’

Lees meer op https://nos.nl/regio/zh-west/artikel/209418-vera-20-doet-vrijwilligerswerk-in-jongerenhospice-confronterend-maar-mooi

Kloosterpoort 4, 2312 EM Leiden - Bank NL39 RABO 0114 0568 03 info@xenialeiden.nl 071-5135454