• Home
  • Onze verpleegkundige Nienke vertelt op Dutch Health Hub over zingeving

Onze verpleegkundige Nienke vertelt op Dutch Health Hub over zingeving

20 september 2022 Xenia Redactie 0 Comments

Nienke van de Giessen is verpleegkundige bij Xenia. In een interview met Dutch Health Hub vertelt ze over gesprekken over zingeving: “De zorg voor ongeneeslijk zieke jongeren gaat verder dan verpleegkundige en medische begeleiding. Verpleegkundigen komen in gesprekken over zingeving niet met oplossingen, maar luisteren zonder oordeel. Zodat de bewoners zichzelf kunnen hervinden.” Lees hier het hele artikel.

In het webinar Zingeving bij ernstig zieke jongeren, dat op 4 oktober via Carend te volgen is, staat Nienke samen met geestelijk verzorger Nette Falkenburg onder meer stil bij het belang van contemplatief luisteren.

 

Kloosterpoort 4, 2312 EM Leiden - Bank NL39 RABO 0114 0568 03 info@xenialeiden.nl 071-5135454