• Home
  • Op zijn 20e verjaardag vertelt Julian openhartig hoe het met hem gaat

Op zijn 20e verjaardag vertelt Julian openhartig hoe het met hem gaat

Al geruime tijd bestaat er een blogspot pagina over het leven van Julian en de ziekte die hij heeft. Toen Julian 20 werd, schreef hij daar een openhartige blog over hoe het met hem gaat.

 

Het is vandaag 30 september 2023. de dag dat ik 20 jaar geleden ter wereld kwam. Mede ter ere hiervan heb ik besloten zelf weer eens een blog te schrijven om te vertellen hoe het met mij gaat.

Een vraag die ik heel vaak krijg is ‘hoe gaat het?’ of ‘hoe voel je je?’. Die vraag beantwoord ik meestal met ‘goed hoor’ of ‘prima’. Soms heb ik geen zin om erover te praten, soms wil ik anderen niet met mijn problemen belasten, maar vaak zeg ik het gewoon omdat ik het niet zo belangrijk vind dat het slecht met me gaat. Ik vind het fijn om een normaal gesprek te kunnen hebben, als ik antwoord met ‘slecht, en met jou?’ gaat dat niet. Maar de waarheid is dat ik me nooit écht goed voel.

Al mijn halve leven vecht ik een oneerlijke strijd tegen mijn tumor. Een strijd die ik alleen moet voeren. Er wordt weleens gezegd: ‘kanker heb je samen’. Iets waar ik het niet mee eens ben. Als ik het moeilijk heb, of op een dieptepunt in mijn leven zit ben ik de enige die mezelf begrijpt. En de enige die precies weet hoe ik me voel, want vertellen hoe ik me voel lukt niet. Het is een eenzame strijd. Lees verder op juliandekievit.blogspot.com

Kloosterpoort 4, 2312 EM Leiden - Bank NL39 RABO 0114 0568 03 info@xenialeiden.nl 071-5135454