• Home
  • Zondaginterview bij RTL Nieuws

Zondaginterview bij RTL Nieuws

Elke zondag publiceert RTLnieuw een interview in tekst en foto’s van iemand die iets bijzonders doet of heeft meegemaakt. Dit keer Jacqueline in een heel leuk artikel vol met mooie verhalen.

Jacqueline runt het enige jongerenhospice in Nederland: ‘Met morfinepomp naar de kroeg’.

Jacqueline Bouts (60) leidt het enige hospice in Nederland speciaal voor palliatief zieke jongeren. Én voor hun naasten. Ze begon het omdat ze als verpleegkundige een warme plek miste waar deze mensen hun laatste periode kon doorbrengen op een manier die bij hun leven paste. Hier krijgen de dierbaren van haar gasten wel de aandacht die ze zelf moest missen toen haar zus op sterven lag.

Het idee dat een leven pas voltooid kan zijn als we 80 jaar of ouder worden, is een misverstand. Jacqueline heeft het vaak genoeg meegemaakt: mensen die zo’n groot talent hebben voor het leven, dat het zelfs met een krappe 20 of 30 jaar compleet kan zijn.

Lees verder op https://www.rtl.nl/nieuws/nederland/artikel/5448582/jacqueline-runt-het-enige-jongerenhospice-nederland-met

Kloosterpoort 4, 2312 EM Leiden - Bank NL39 RABO 0114 0568 03 info@xenialeiden.nl 071-5135454