Palliatieve zorg voor jonge mensen

In Nederland krijgen jaarlijks een paar duizend adolescenten en jongvolwassenen tussen de 18 en 35 jaar te horen dat ze ongeneeslijk ziek zijn. Voor deze patiënten zijn weinig speciale voorzieningen, in tegenstelling tot alle voorzieningen die er specifiek voor kinderen en bejaarden zijn.

Jongvolwassen lopen tegen leeftijdsgebonden problemen aan op het gebied van relaties, vruchtbaarheid, opleiding en werk. Ook spelen financiële problemen, bijvoorbeeld bij het afsluiten van een hypotheek of verzekering.

Vaak staan ze vol in het leven. Dan willen ze niet in een hospice terechtkomen waar vooral hoogbejaarden worden verpleegd. Speciaal voor deze jongere patiënten is Xenia Hospice opgericht.

De gasten:
Jacqueline Bouts, verpleegkundige en initiatiefnemer van Xenia Hospice, een hospice voor jongvolwassenen.

Winette van der Graaf, oncoloog verbonden aan het Nederlands Kankerinstituut, gespecialiseerd in kanker bij jongvolwassenen.

Presentatie:
Nina van den Dungen

Luister en kjik via https://www.bnr.nl/podcast/beter/10379362/jong-sterven-speciale-zorg-voor-jongvolwassenen

Xenia @ Twitter

Xenia Huis

"OpeningsEvent Netwerk Hemelrijk " linkedin.com/pulse/openings… door @unlimitdreams op @LinkedIn

11 hours ago reply retweet favorite
Xenia Huis

Een delegatie Kwartiermakers palliatieve zorg uit Colombia kwam gisteren op bezoek bij Xenia. Veel interesse in ons… twitter.com/i/web/status/1…

18 hours ago reply retweet favorite
Xenia Huis

Kabinet start campagne voor 'goed gesprek over de dood' | NOS nos.nl/l/2289786

5 days ago reply retweet favorite
Xenia Huis

@BlijVerbonden Hou ons op de hoogte ! Graag

6 days ago reply retweet favorite
Xenia Huis

Aan alle deelnemers @Stg_Roparun 2019 super veel dank We zijn zo blij met de twee koppelbedden! Dit Pinksterweekend… twitter.com/i/web/status/1…

2 weeks ago reply retweet favorite

Onze website maakt gebruik van cookies. Door verder te browsen op onze website, gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.