Xenia Wonen

Er zijn jongeren die graag bij Xenia willen wonen. Omdat ze hier een thuis hebben gevonden waar ze het leven kunnen leiden dat ze willen, met de zorg die ze nodig hebben. Om dit mogelijk te maken zijn we naast ons logeerhuis gestart met het project ‘GewoonWonen’, een initiatief van Jacqueline Bouts en Martijn van Rees.

Je eigen appartement met de zorg van Xenia

Stichting ‘GewoonWonen’ heeft de afgelopen jaren onderzocht of jongeren een eigen woonruimte konden krijgen bij Xenia. En dat is gelukt! Pal naast Xenia wordt nu een herenhuis gebouwd met daarin vier eenpersoons-appartementen voor jongeren tussen de 18 en 40 jaar met een progressieve spierziekte.

Hier woon je zelfstandig, midden in de oude binnenstad van Leiden. Winkels, terrasjes, bioscopen en restaurants zijn altijd dichtbij. En de zorg die je nodig hebt ook, want met Xenia heb je 24 uur per dag alle zorg binnen handbereik. De zorg krijg je aan huis.

Een uniek woonproject

Dit woonproject is uniek in Nederland. Niet eerder werd er speciaal voor jongeren met een progressieve spierziekte een passende, kleinschalige woonomgeving gebouwd met 24-uurs zorg in de nabijheid. En dat ook nog eens in het centrum van stad! Xenia zet hiermee dus een bijzondere stap. In woningstichting Ons Doel vonden we de partner om het pand te bouwen en te verhuren.

Van GewoonWonen naar Xenia Wonen

Zodra de appartementen opgeleverd zijn, wordt de stichting GewoonWonen opgeheven. De organisatie gaat dan over naar Xenia. Wij houden de wachtlijst bij en één van de coördinatoren en een verpleegkundige van Xenia doen de intakegesprekken en indiceren de zorg die je nodig hebt. En zodra je in het appartement woont, ontvang je alle zorg van Xenia. Je huurt het appartement van woningstichting Ons Doel.

Aanmelden voor een appartement

De beoogde datum van oplevering is eind 2022. Je kunt je wel al aanmelden voor een appartement bij Xenia Wonen. Daarvoor moet je aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • Je bent tussen de 18 en 40 jaar
  • Je hebt een indicatie voor 24-uurs zorg
  • Je hebt een progressieve spierziekte


Heb je vragen over Xenia Wonen?

Mail naar info@xenialeiden.nl of bel ons op 071-5135454.


Aanmelden Xenia Wonen

Via info@xenialeiden.nl kun je je aanmelden voor een appartement bij Xenia Wonen. Daarvoor moet je aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • Je bent tussen de 18 en 40 jaar
  • Je hebt een indicatie voor 24-uurs zorg
  • Je hebt een progressieve spierziekte

Voldoe je hieraan, dan kun je je aanmelden voor een woning. Aanmelden is kosteloos.

Onze privacyverklaring is van toepassing.
Bij inschrijving geef je toestemming voor het vastleggen van je gegevens zoals beschreven in dit document.

Xenia hanteert een wachtlijst. Zodra je bovenaan de wachtlijst staat nemen wij contact met je op.
Heb je nog vragen? Stel ze gerust via info@xenialeiden.nl of bel naar 071-5135454.

Om Xenia Wonen te realiseren is veel geld nodig.
Daarvoor zijn we afhankelijk van financiële steun van derden. Hier lees je meer over het steunen van Xenia.

Kloosterpoort 4, 2312 EM Leiden - Bank NL39 RABO 0114 0568 03 info@xenialeiden.nl 071-5135454