Palliatieve zorg voor jonge mensen

Aanmelden

De aankomende gast of familie kan zelf contact opnemen met de manager of coördinatoren van Xenia. Ook artsen en health professionals kunnen Xenia inschakelen. We maken een afspraak om de toekomstige gast te bezoeken en in dat gesprek wordt besproken welke hulp je wilt ontvangen en wanneer de opname kan plaatsvinden. Tevens geven wij je alle informatie over Xenia, onze werkwijze, de huisafspraken en de kosten. Wij vragen u naar de diagnose, de behandeling en je verwachtingen van Xenia.

Verblijfskosten

Het verblijf in Xenia brengt kosten met zich mee. Daarom vragen we jou als gast om een bijdrage naar aantoonbare draagkracht. De hoogte van deze dagelijkse vergoeding zal in onderling overleg bepaald worden en is als bijdrage in de instandhouding van het huis.

Vergoeding van de kosten
Steeds meer zorgverzekeraars vergoeden via het aanvullend pakket de kosten van het verblijf in een hospice. Informatie hierover kunt u bij uw eigen zorgverzekeraar opvragen.

Schenkingen
Het overgrote deel van de exploitatie en andere kosten die niet voor subsidie in aanmerking komen wordt gedekt met geld van schenkingen van bedrijven en particulieren.  Deze gelden worden bijeengebracht door onze bestuursleden van Stichting 'Vrienden van Xenia'.

Xenia op FB

Onze website maakt gebruik van cookies. Door verder te browsen op onze website, gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.