Zorg bij Xenia

24 uur per dag intensieve zorg

Bij Xenia zijn 24 uur per dag gespecialiseerde verpleegkundigen aanwezig. Zij worden ondersteund door externe zorgprofessionals en zorgvrijwilligers om de vaak complexe zorg en begeleiding zo optimaal mogelijk te maken. Denk hierbij aan het toedienen van sondevoeding, zuurstoftoediening, intraveneuze medicatie (zoals chemo, antibiotica e.d.), medicatie via port-a-cath, het geven van palliatieve sedatie, instellen pijnmedicatie, stomazorg en trachea stomazorg en 24-uurs beademing.

Verblijf na ziekenhuisopname

Als je na een ziekenhuisopname intensieve verpleging nodig hebt, maar je kunt nog niet uit het ziekenhuis naar huis, kan het ziekenhuis je doorverwijzen naar Xenia voor zogeheten overbruggingszorg. Bij ons krijg je in een huiselijke omgeving de specialistische verzorging die je nodig hebt tot je weer naar huis kunt.

“Na een maand ziekenhuisverblijf heb ik twee maanden in Xenia gelegen. Als doorgewinterde zorgconsument ben ik gewend dat hulpverleners voortdurend op de klok kijken. Bij Xenia is dat niet zo en dat is een verademing." Myrthe

Overname van de zorg thuis

Een langdurig ziekteproces vraagt veel van je partner en/of familie. Dan is het fijn als die zorg af en toe wordt overgenomen door gespecialiseerde professionals en vrijwilligers. Bij Xenia gebeurt dat in een aangename sfeer, op een plek ‘dichtbij thuis’. Deze vorm van ‘respijtzorg’ geeft je naasten de kans om even op te laden. En je geniet van echte ‘quality time’ met elkaar, omdat de ander niet hoeft te zorgen.

“Eenmaal in Xenia hoefde mijn omgeving niet meer voor mij te zorgen. Ze konden weer vriendin of zus zijn.” Roos

Terminale zorg

Je voorbereiden op een naderend einde kan moeilijk zijn. Je wilt de tijd die je nog rest goed benutten. Bij Xenia doen we er alles aan om je daarin te faciliteren. Je krijgt alle zorg, ondersteuning en mogelijkheden die je nodig hebt om het leven af te ronden op de manier zoals jij dat wilt. We geven ruimte voor dat wat voor jou en je naasten belangrijk is.

“Ik ben dankbaar dat ik er nu nog het beste van kan maken” Burçin

Kloosterpoort 4, 2312 EM Leiden - Bank NL39 RABO 0114 0568 03 info@xenialeiden.nl 071-5135454